Innovatie

InnovDurablement_logo

Met een toegewijd team en continue investeringen positioneert Alkern zich in een marktleiderspositie op het vlak van innovatie in prefab betonproducten, en steeds met inachtneming voor actuele en toekomstige reglementering.

De hoekstenen bij de ontwikkeling van Alkern producten zijn de energiewaarden, de warmte- en geluidsweerstand van de gebouwen en dit alles met een garantie voor een lage ecologische voetafdruk. Onze innovaties zijn meestal beschermd.

Verantwoordelijkheid

ISO 14001

INTERN | De Alkern werknemers hebben zich geëngageerd in een vrijwillig preventiebeleid tot vermindering van het aantal arbeidsongevallen. Deze dagdagelijkse betrokkenheid van onze medewerkers resulteert in één van de betere cijfers in onze beroepsgroep op het vlak van arbeidsongevallen met werkverlet.

EXTERN | De Alkern verantwoordelijkheid vertaalt zich ook in een ecologisch ontwerp van onze producten en steeds 100% recycleerbaar. De gebruikte grondstoffen zijn afkomstig van natuurlijke bronnen en worden omgezet door industriële processen met een laag energieverbruik.

Op alle productiesites heeft Alkern een bedrijfsmilieuplan dat ons engagement weergeeft voor een passend en duurzaam milieubeleid. Alkern is als producent van betonproducten gecertificieerd met het ISO 14001, de internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een milieumanagementsysteem.

Nabijheid

In alles wat we ondernemen, hebben we de overtuiging dat we de professionele gebruiker kunnen helpen bij zijn uitdagingen in wegenbouw, ruwbouw en omgevingswerken.

Onze mensen hebben de ervaring, kennis en kunnen oplossingen op maat aanbieden voor uw projecten. Als team zijn we lokaal georganiseerd zodat wij u kunnen bijstaan met een volwaardige product portfolio in uw dagelijkse werkzaamheden.